VITADIS informatie

Melatonine kopen

admin January 29, 2015 Overig No Comments

Slapen

We weten allemaal wel hoe belangrijk een goede nachtrust is. Als je altijd lekker slaapt, heb je het misschien niet eens zo in de gaten hoe nodig het is voor je lichaam en geest om goed uit te rusten en te slapen. Pas als het slapen minder gaat, kom je er soms achter hoe nodig die nachtrust is. Soms is het slaap/waakritme wat verstoord en lukt het ‘s avonds niet goed om in slaap te komen. Ook bij kinderen komt het nogal eens voor dat ze ‘s avonds lang wakker liggen voordat ze in slaap vallen. Een goede oplossing kan dan het kopen van melatonine zijn.

Melatonine

Melatonine is een hormoon dat door de pijnappelklier in de hersenen wordt gemaakt. Als het ‘s avonds donker wordt, komt de afgifte van melatonine op gang. Als mensen ouder worden, wordt de afgifte van melatonine minder. Oudere mensen liggen dan ook vaker wakker ‘s avonds in bed. Sommige kinderen met bijvoorbeeld ADHD hebben ook veel moeite met inslapen, ook dan kan melatonine een goede oplossing zijn.

Melatonine kopen

Als er problemen met slapen zijn, kan er contact gezocht worden met de huisarts. Deze kan een melatoninetest laten doen door iemand door te verwijzen naar een neuroloog. Het is ook mogelijk om zelf melatonine te kopen bij bijvoorbeeld een drogisterij. Wil je melatonine 3 mg kopen? Een dosis dat hoger is dan 0,3 mg kan niet zonder recept gekocht worden.

Wil je meer weten over diverse bijwerkingen die kunnen optreden bij Melatonine? Lees ons artikel hierover.

 

Laat een reactie achter