VITADIS informatie

Eenvoudige tips voor gewichtsverlies voor vrouwen

Admin December 7, 2022 Overig Comments Off
pexels-shvets-production-6975481

Er is zoveel informatie dat het moeilijk kan zijn om te beslissen wat je moet proberen of hoe je je ooit aan je nieuwe afslankplan gaat houden.

Daarom hebben we deze krachtige lijst samengesteld met eenvoudige afslanktips voor vrouwen zoals jij.

We gaan je niet vertellen dat je de halve dag in de sportschool moet doorbrengen of boerenkool salades moet gaan eten als ontbijt, lunch en diner.

We geven je een lijst met afslanktips die je kunt gebruiken om een gezondere levensstijl te beginnen zonder je ooit tekort gedaan te voelen of overwerkt te zijn. Eén die je zal helpen om op natuurlijke wijze af te slanken en het er af te houden, moeiteloos!

1. Hydrateer de hele dag

De eerste tip op onze lijst van afslanktips voor vrouwen is super eenvoudig, maar slechts weinig vrouwen volgen hem daadwerkelijk op. Dorst wordt gemakkelijk verward met honger, vooral ‘s morgens. Als je je dag begint met proberen je dorst te lessen met eten, zul je dat proces waarschijnlijk de rest van de dag volhouden.

Begin je dag in plaats daarvan met twee grote glazen water. Dat betekent voordat je koffie of thee drinkt, ruim voordat je ontbijt, en zo dicht mogelijk bij het begin van je dag. De werkelijke hoeveelheid zal van persoon tot persoon verschillen, maar probeer bij het ontwaken minstens een liter water te nuttigen.

Dit zal je dag op de juiste manier beginnen, je helpen je gehydrateerd te voelen en voorkomen dat je dorst verkeerd interpreteert als honger.

Gezonde tip: Pomp je water op met smaak met behulp van wat je bij de hand hebt. Het neemt de flauwe smaak van water en verheft het zonder calorieën toe te voegen. Probeer eens een paar schijfjes citroen of komkommer, stukjes watermeloen of ananas, of een paar aardbeien of bosbessen. (Je kunt ook stukjes fruit in je ijsblokjes invriezen.)

Maar laat het daar niet bij!

Zorg ervoor dat je een hervulbare waterfles pakt en die overal mee naartoe neemt. Hoe dichter je bij een liter op een dag kunt komen, hoe beter de resultaten van je gewichtsverlies zullen zijn. Water geeft je de hele dag een vol gevoel en voorkomt dat je in de meeste situaties te veel eet.

Het helpt ook je natrium- en kaliumgehalte in evenwicht te brengen, waardoor je lichaam geen ongewenst water transdermaal (onder de huid) opslaat, en helpt je er elke dag van de week op je best uit te zien. Nu we toch bezig zijn: meer water helpt je lichaam om allerlei gifstoffen en vrije radicalen, die op celniveau schade veroorzaken, weg te spoelen.

Een gezond lichaam is beter uitgerust om vet te verbranden en minder vatbaar voor vetopslag, plus meer water betekent meestal een helderdere, meer stralende huid!

2. Eet meer, niet minder

Veel afslanktips voor vrouwen zijn gericht op het tellen van calorieën en het beperken van de inname van ongezond voedsel. Hoewel minder eten je zeker kan helpen om op korte termijn gewicht te verliezen, zal het niet erg leuk zijn om het eraf te houden.

Een caloriearme levensstijl die zich uitsluitend richt op minder eten werkt niet! Richt je in plaats daarvan op meer eten. We hebben 5 Tips van gezonde opties waar je MEER van kunt eten, maar hieronder een samenvatting.

Fruit en groenten zitten vol vezels, water en micronutriënten die je lichaam helpen zich verzadigd te voelen. Als je je inspant om er meer van te eten, zul je automatisch minder van het ongezonde voedsel eten.

Laat je ook niet wijsmaken dat fruit te veel suiker bevat!

Met al die vezels en water zijn vruchten nog steeds veel lager in calorieën dan de meeste voedingsmiddelen, en de vezels betekenen dat de suikers langzamer en gelijkmatiger vrijkomen, waardoor crashes worden voorkomen.

Zelfs als je uit eten gaat, concentreer je dan op het eten van alle groenten of salade die bij je maaltijd hoort, en bewaar het beste voor het laatst. Zo kun je zien of je de andere helft van die beladen gebakken aardappel echt nodig hebt!

Tip: dietiste Eindhoven

3. Houd gezonde keuzes zichtbaar

Als je van plan bent om meer gezond voedsel te eten, kun je dat het beste doen door ze uit en direct beschikbaar te houden. Op die manier, zelfs als je in de keuken op zoek bent naar een snack om je verveling te beteugelen, zul je de fruitschaal of je favoriete gezonde snacks op je af zien komen in plaats van een zak chips of erger! Het komt erop aan je boodschappen vooraf te plannen en gezond voedsel klaar te maken voordat de verleiding toeslaat.

Werk eraan om zo weinig mogelijk van je ongezonde voedingsmiddelen in huis te hebben als je toch bezig bent. Als je ze niet koopt, kom je minder in de verleiding om ze te eten. Dan kun je op de avonden dat je uit eten gaat een toetje nemen om je zoete trek te stillen.

Als je ongezond voedsel in huis moet houden voor andere leden van je gezin, doe dan je best om het weg te stoppen of in ieder geval uit het zicht te houden. Zo kom je niet zo in de verleiding om je over te geven.

4. Ontdek gezondere versies

Zoals we je hierboven al vertelden, hoef je je favoriete voedingsmiddelen niet te schrappen. Dit zijn afslanktips voor vrouwen die nog steeds willen genieten van de manier waarop ze eten!

Wat je wel moet overwegen om te doen, is proberen gezondere versies van je favoriete lekkernijen te vinden. Bijvoorbeeld, in plaats van je gewone zak witte cheddar popcorn uit de supermarkt te kopen, die in olie is gekookt en gemaakt is met veel vreemde ingrediënten, waarom niet je eigen popcorn maken?

Je kunt het equivalent van een zak popcorn in minder dan 5 minuten poppen, er wat parmezaan, zeezout en knoflookpoeder over strooien en je hebt een superlekkere traktatie die veel gezonder is en veel minder calorieën bevat. Het bevredigt hetzelfde verlangen naar knapperige, zoute lekkernijen en houdt je tegelijkertijd aan je afslankplan.

Hetzelfde kun je doen met bijna elk gerecht dat je eet. Verruil stevia voor suiker in je drankjes en baksels, zoete aardappelen voor brood bij het avondeten, of kleed je salades aan met citrus en azijn in plaats van olie.

Het gaat erom gezondere alternatieven te vinden die je daadwerkelijk lekker vindt, dus forceer niet iets dat niet in je levensstijl past. Als je iemand bent die half en half bij zijn koffie moet nemen, knoei dan niet met wat je gelukkig maakt. Zoek naar andere plekken om gezondere keuzes te maken die je niet het gevoel geven dat je tekort komt.

Uitgelicht: afvallen Veldhoven

5. Loop, loop, loop

We zeiden je dat deze afslanktips niet gingen aanraden dat je de helft van je dag in de sportschool doorbrengt, maar dat betekent niet dat je niet moet proberen wat actiever te zijn.

Wandelen is een van de meest effectieve oefeningen om af te vallen. Waarom?

Nou, om te beginnen is het geen oefening met een hoge intensiteit, dus het zal je eetlust niet aanwakkeren zoals een sessie in de sportschool. Dat wil niet zeggen dat je de sportschool moet vermijden (integendeel), maar als je er niet klaar voor bent om je zo in te spannen, is wandelen een prima alternatief.

Het mooiste is dat je wandelen kunt doen terwijl je andere dingen doet, waardoor je je tijd optimaal benut. Probeer naar luisterboeken te luisteren terwijl je wandelt en de tijd vliegt voorbij (serieus!). Je kunt luisteren naar zelfverbeteringsboeken of je favoriete verhalen terwijl je geniet van wat frisse lucht en zon.

Bovendien hoef je je niet elke dag urenlang te verplichten tot wandelen. Probeer ‘s ochtends een wandeling van 20 minuten te maken en ‘s middags of ‘s avonds nog een, en je verbrandt honderden extra calorieën, verbetert je algehele conditie, en krijgt wat zeer belangrijke tijd buiten.

Comments are closed.