VITADIS informatie

Dieten en een gezonder leven

admin August 21, 2015 Overig No Comments

Te zwaar zijn is ongezond en niet fijn. Toch hebben veel mensen in Nederland er mee te maken. Recente berichten laten zien dat zo’n 50% van de Nederlandse bevolking overgewicht heeft. Dieten zoals het Vitadis Slanker Leven plan kunnen jou helpen om van het overgewicht af te komen.

Naast Vitadis zijn er nog veel meer dieten die overigens wel vaak minder effectief zijn. Zo biedt afvallendieten.nl een overzicht van bekende dieten en hoe deze dieten precies in elkaar zitten.

Gezonder leven

Afvallen draait niet om de korte termijn. Het is heel verleidelijk om  je te richten op het zo snel mogelijk afvallen. Snel willen afvallen daar is niets mis mee. Verlies echter niet het hogere en langere termijn doel uit het oog. Dit doel is wat mij betreft een gezonder leven (zie: www.gezondlevenplatform.nl) . Een gezonder leven leidt automatisch tot een gewicht dat past bij jou. Je hoeft dan niet perse zo slank te zijn als de buurvrouw, nee iedereen zijn eigen gewicht. Elk lichaam zit namelijk anders in elkaar. Hierbij heeft de ene persoon meer aanleg voor overgewicht dan de andere. Maar leef je gezond dan zou ook je gewicht echt binnen de perken moeten blijven.

Hoe doe ik dat?

Allemaal leuk en aardig hoor ik je denken, maar hoe doe ik dat? Het gaat te ver om deze vraag tot in detail te beantwoorden in dit artikel. Het is ook voor iedereen verschillend. Wel gelden er wat mij betreft een aantal basisprincipes. Neem deze principes in acht en de kans van slagen zal toenemen.

  • Verdiep je in voeding;
  • Verdiep je in beweging;
  • Stel een gewenst voedings- en beweegpatroon vast;
  • Analyseer je huidige voedingspatroon;
  • Analyseer je huidige beweegpatroon;
  • Zet de analyses af tegen je gewenste patronen;
  • Beschrijf de stappen en acties om te komen tot het gewenste patroon;
  • Benoem de valkuilen en verbind hier acties aan;
  • Evalueer periodiek de voortgang tov het plan.

Dit klink allemaal erg formeel. In de praktijk hoeft dat echter niet zo te zijn. Het gaat om bewustwording en een heldere koers. Heb je dit niet helder dan lukt het niet om te veranderen. Bij de valkuilen kan het goed zijn dat je tot de ontdekking komt dat je het waarschijnlijk niet gaat redden zonder goede begeleiding. Vaak heb je een begin nodig en een stok achter de deur om te voorkomen dat het mis gaat. Hierin kan Vitadis je enorm behulpzaam zijn. Vitadis richt zich namelijk op het complete plaatje en je kunt makkelijk online de voortgang bewaken.

Laat een reactie achter